• 30 januari, 2023

Framgångsfira mera

Framgångsfira mera

Framgångsfira mera 1024 1024 Michael Alphov

Vi befinner oss mitt i skidsäsongen och framgångarna för de svenska åkarna avlöser varandra både inom längdåkning och skidskytte. Kan inte skidåkning vara den perfekta tv-sporten förresten? Närheten, känslan och alla tider som man får levererat ger en skön känsla av att vara ”där” fast man inte är där.

Nu var det ju inte det jag tänkte prata om idag utan varför vi borde göra mer som Frida, Elvira, Hanna, Ebba och allt vad de heter – nämligen framgångsfira egna och teamets framgångar!

Vad händer med en skidåkare som gjort en bra prestation och fått ett bra bra resultat? Svaret är glädje, pepp och firande. Ibland stillsamt och ibland ganska vilt! I intervjuer efteråt så pratar de ofta om vikten av att framgångsfira TILLSAMMANS med laget. Har till och med sett bilder på att de sätter upp champagnekorkar från flaskorna som delas ut vid prisceremonin i taket på vallabussen. En rutin som blir väldigt tydlig och sammankopplad med en bra prestation, en skön känsla och ett härligt resultat som man vill ha mer av.

Ni har allt att vinna på att börja göra som idrottarna även på din arbetsplats

Firande, i olika former, bidrar till en positiv arbetsmiljö. Vi känner oss uppskattade, vi känner oss sedda och vi känner delaktighet och samhörighet med våra kollegor. Ibland är det individuella prestationer som ska lyftas, men oftast är det teamets sammanlagda insats som bör firas. Ofta när personer får frågan om varför de har det jobb de har så är svaret kollegorna. Att framgångsfira tillsammans kommer göra laget ännu starkare och mer sammansvetsat vilket alltid kommer vara bra för både måendet och prestationen.

Om ni inte firar er framgång? Läs stycket ovan och så tänker du vad resultatet skulle bli om inget av ovan gjordes. Tror det räcker som argument..

Vad ska man då framgångsfira?

Mål och delmål som nåtts är givet men glöm verkligen inte bort slit och prestation. Det kan vara en extraordinär situation på jobbet, av någon anledning, där alla får kämpa till sitt yttersta för att lösa det som ska lösas. Svårt att koppla till ett resultat kanske men likväl värt att fira när jobbet är gjort.

Hur gör man då för att komma igång med att framgångsfira?

Fantasin sätter era gränser skulle jag vilja säga. Jag har kunder som;

  • Firar med finfika
  • Firar med en gemensam frukost på hotell/restaurang/cafe
  • Firar med en långlunch på en fredag och sen hemgång
  • Firar med en after-Work
  • Firar med ett gemensamt träningspass (Notera: alla, verkligen alla, i det teamet älskar padel så de firar alltid med en 2-timmars americano)

Som sagt, fantasin sätter era begränsningar men begränsa er inte genom att inte fira! Dela också gärna med er av ert firande så alla andra får ta del av det. Vill se massor av inlägg på sociala media om allt kul ni hittat på och det gärna under hashtaggen #framgångsfira

Nu kör vi!

-Michael