Om Michael Alphov

ALLT DU VILL VETA OCH LITE TILL

Namn: Michael Alphov

Född: 1974 i vackra Uddeholm, Värmland.

Yrke: Föreläser och utbildar inom personlig effektivitet, effektivt ledarskap, effektiva möten och effektiva team. Driver även chefsnätverk runt om i Sverige samt är ena halvan av podden Alphov & Lopez.

Bor: Mölndal.

Familj: Ja, fru och barn.

Tidigare jobb: Egen företagare i restaurangbranschen, Training & Development manager inom British Airwayskoncernen, Account manager på MCI Worldcom samt fotbollstränare i GAIS U-21.

Favoritresmål: Det är ett svårt val. Jag älskar att resa och har haft förmånen att resa mycket och ofta. Har varit i Australien flera gånger vilket placerar sig högt på listan. Tanzania med safari och boende mitt på savannen är en annan höjdpunkt. Italien är magiskt med sin historia, mat och passion. Städer som London, Paris & New York är alltid värda att återkomma till vilket är det bästa betyget.

Lyssnar på: Just nu är det många podcasts som gäller. Tycker att både P3 dokumentär, Spår och P1 dokumentär är briljanta. Jag gillar också poddar som Lundh, Stiljournalen samt Filip & Fredriks betraktelser om allt och ingenting. Musikmässigt blir det ofta svensk musik med allt från Avicii, Axwell & Ingrosso till Totta Näslund, Tomas Andersson Wij och Arvikas hjältar Môra-Per.

Läser: Jag läser otroligt mycket. Skummar igenom mellan 5-7 tidningar varje dag och läser otroligt mycket facklitteratur inom ”mina” ämnen. Försöker också läsa vanliga böcker samt följer mängder av skribenter och krönikörer på nätet. Bonustips: för allt som publiceras på nätet kan jag rekommendera tjänsten Feedly som samlar in det du vill så du kan läsa det när det passar dig. En kanontjänst!

Tittar på: Min klara favorit är dokumentärer av alla slag, massor av fotboll och fotboll samt serier.

Favoritsport: Fotboll. Jag har UEFAS näst högsta tränarutbildning som kallas UEFA Advanced och har haft förmånen att ha fotbollen som yrke under en period då jag var anställd som en, av flera, tränare i GAIS U-21 under totalt fem år. Fantastiskt roligt och utvecklande.

Favoritlag: Arsenal, IFK Göteborg & Degerfors IF. Det räcker så.

Behöver jag göra för att må bra: Tid med familjen toppar självklart listan. Resa, laga mat, skriva, läsa, umgås med vänner, odla tomater, vara i solen och träna är andra viktiga bitar. Spelar fotboll en gång i veckan samt kör många mil på min racercykel. Hinner också med att vara tränare för grabbens fotbollslag vilket är oerhört givande. Vill ni ”träna” på att anpassa och utveckla din ledarskapsstil så testa att träna barn. Det är, på ett positivt sätt, skarpt läge varje gång. Oerhört utvecklande!

Drömmer om: Vill prova att bo utomlands tillsammans med familjen under delar av året, återvända till Australien och Afrika igen samt att ge ut en bok. Fotbollsproffs är nog tyvärr kört men man ska aldrig säga aldrig!