Effektiv Outlook

Effektiv Outlook hjälper dig ta kontroll över din inkorg!

Vilken känsla framkallar e-post hos dig? Är du e-poststyrd dvs. varje gång det ”plingar” till i inkorgen tittar du snabbt vad som kommit in? Styr inkorgen dina prioriteringar så att andra uppgifter blir lidande? Du har alla ”pling & blink” påslagna för att inte missa när det kommer ett nytt mail. Känns det som om din e-post är en tidstjuv? Känner du att du inte utnyttjar verktyget Outlook på smartast sätt?

Då är utbildningen Effektiv Outlook rätt för dig!

E-post är ett oerhört bra verktyg och hjälpmedel för kommunikation och samarbete om det används rätt. Utbildningen Effektiv Outlook har flera inriktningar och fokus kommer vara på att få en ökad förståelse hur man påverkar och påverkas av e-post, vilka vanor och beteenden som krävs för att du ska lyckas arbeta enligt ”tom inkorgsprincipen” samt smarta, effektiva och tidsbesparande tekniska funktioner i Outlook.

Vad kan du förvänta dig som deltagare i utbildningen "Effektiv Outlook"?

E-posthantering är en viktig del av de flesta tjänstemäns arbetsvardag men, om vi ska var riktigt uppriktiga, förmodligen inte det viktigaste. Trots att de flesta av oss vet detta detta så styr e-posten många tjänstemäns vardag och prioriteringar idag, med olika konsekvenser som följd. Det har till och med gått så långt att det numera finns ett uttryck, FOMO, som betyder ”fear of missing out” som väl beskriver det arbetssätt som många, tyvärr, applicerar idag gällande hanteringen av sin inkorg.

Därför är målet med träningen att du som deltagare ska få ett effektivt och sunt förhållningssätt till din e-posthantering, du ska kunna spendera mindre tid i din ”inkorg” genom smartare arbetsvanor samt genom en bättre användning av tekniska funktioner som underlättar arbetet. Mer uppgiftsstyrd och mindre e-poststyrd helt enkelt!

Så här går det till

Utbildningen i Effektiv Outlook genomförs under en heldag samt en halvdag för uppföljning där teori i grupp varvas med praktik och personlig/individuell coachning. Dagarna genomförs med tre till fyra veckors mellanrum och kursdagarna är förlagda till ett konferensrum och deltagarnas egen arbetsplats och dator.

Allt praktiskt arbete är kopplat till deltagarnas verkliga arbetsuppgifter dvs. deltagarna strukturerar sitt eget fysiska arbetsmaterial, sin egen mail och planerar sin egen tid etc. 

Under dessa dagar ska deltagarna vara ”bortkopplade” från det vanliga arbetet, så att 100% kan läggas på utbildningen och personlig utveckling. Allt för att skapa bäst förutsättningar för ett långvarigt och hållbart resultat genom en smartare hantering av inkorgen, kalendern och att göra-listan.

(Notera: Outlook är ett varumärke som ägs av Microsoft)

Fakta

1 + 1/2 dag

 7-15 personer

Teori, praktik & individuell coaching efter behov

 Ni bestämmer plats. Föreläsningen kan givetvis även genomföras live fast digitalt via Teams/Zoom.

 5250 kr per person exklusive moms. Eventuella rese-/boendekostnader för konsulten tillkommer.

Vad tycker deltagarna?

 • Mycket bra utbildning som verkligen underlättar och gör skillnad i det dagliga arbetet. Bra också att det finns tid under själva utbildningsdagarna att få arbeta med sin inkorg och kalender.
 • Kanonutbildning. Sällan jag fått så mycket praktiskt med mig från en kurs. Toppklass!
 • Borde vara obligatorisk för samtliga kollegor.

Sagt av deltagare från Karlstads Energi AB


 • ”I alla år har jag jobbat med att markera mejl som behöver en åtgärd som olästa för att inte riskera att glömma av dem, vilket slutligen resulterat i hundratals ”olästa” mejl och en stor risk att missa saker. Numera får varje mejl en uppgift och en plats. Michael har öppnat en ny värld i Outlook för mig och det är till och med riktigt roligt och stimulerande att alltid ha en tom inkorg. Jag har idag en mycket effektivare hantering av mejl och påminnelser och jag kan verkligen rekommendera alla att lära sig vara mer Effektiv i Outlook.”

  Joakim Gerhardsson, Almi Företagspartner AB

Som deltagare i utbildningen "Effektiv Outlook" kommer du att:

 • Få förståelse för vikten av rätt attityd, träning, disciplin & inställning för att lyckas nå dina mål
 • Få förståelse för vikten av att fatta beslut gällande alla nya mail för att undvika att hamna i förhalningsbeteende
 • Få en enkel metod för ta makten över informationsflödet så du kan arbeta enligt ”tom inkorgsprincipen”
 • Få en bättre förståelse av hur man påverkar och påverkas av e-post
 • Få smarta och direkt användbara tips om hur man bäst skriver sina mail, rubriker etc.
 • Få en modell för att skapa superstruktur i Outlook för en ökad kontroll och minskad stress
 • Få tips på smarta och användbara funktioner i Outlook som snabbsteg, inställningar, regler, kategorier, filter, vyer etc.
 • Lära dig prioritera rätt med den geniala ”Eisenhowermetoden”
 • Få en modell för att skapa den ultimata att göra-listan med hjälp av uppgifter/Tasks
 • Få möjlighet att omsätta teori till verklighet redan under utbildningstillfället
 • Få individuell coachning och praktiska tips efter behov

Vem passar träningen för?

Träningen Effektiv Outlooks form passar alla tjänstemän, oavsett befattningar som i det dagliga arbetet använder e-post och som känner igen sig i beskrivningarna ovan. Kunderna, som redan idag genomför träningen, är en blandning av stora börsnoterade koncerner, privata bolag och offentliga/kommunala/statliga verksamheter. Exempelvis; Valmet, ALMI Företagspartner, Karlstads Energi, BillerudKorsnäs, OwensCorning (Paroc),  Pensionsmyndigheten, Stena Recycling, Göteborgs stad, Nordkalk, Närhälsan, VGR och Fryksdalens Sparbank. Givetvis kan träningen genomföras både på svenska och engelska.