Podden Alphov & Lopez

Podden Alphov & Lopez drivs av mig och Oliver Lopez, ägare och grundare av bolaget Structsales AB och dessutom en mycket god vän.

I podcasten, där vi släpper ett avsnitt varje torsdag,  är upplägget att varannan vecka är det en ”vanlig podd” där vi pratar om stora och små saker kring effektivitet och ledarskap som är mina specialområden samt om försäljning och marknadsföring som är Olivers specialämnen. Varannan vecka är det ”Alphov & Lopez svarar” som gäller och då är fokus på att svara på lyssnarfrågor. För att spetsa till det ytterligare bjuder vi dessutom in gäster som är intressanta profiler inom dessa områden.

Fem bra avsnitt att börja med är

#208 – Bli en mästare på feedback

Hur ger man egentligen feedback på ett smart och proffsigt sätt. Vad bör ske innan, under och efter ett feedbacksamtal? Hur kan man försöka skapa en kultur av självreflektion och hur reager vi människor oftast på feedback. Ett kanonavsnitt för dig som vill utveckla konsten att ge feedback!

Lyssna via Spotify

#184 – Richard Bergfors, VD & ägare Max Hamburgers

Samtalet med Richard handlar om hur det var att växa upp i en företagarfamilj, om det var helt självklart att ta över ledningen av företaget tillsammans med sin ena bror, vilka strategier de använder sig av för att bli bäst, hur de ser på konkurrensen med den stora jätten från USA, hur de ser på hållbarhet i alla dess former och hur de de ständigt arbetar med att vara bäst samtidigt som de är innovativa. Givetvis pratar vi även om hans ledarskap och vad han anser vara vara sina styrkor samt egenskaper för att vara en bra ledare och hur han ser på framtiden för MAX!

Lyssna på Spotify

#171 – Veckoavstämning 2.0

”Om jag bara får välja en sak som ni ska ta med er från denna föreläsning så är det veckoavstämning” Dessa ord avslutar jag oftast alltid mina föreläsningar gällande personlig effektivitet med. Veckoavstämning, som verktyg, är nämligen så otroligt bra för att skapa kontroll och överblick på ett effektivt sätt och i veckans avsnitt går vi igenom hur man kan skapa den perfekta veckoavstämningen. Vad bör vara med? Vad bör inte vara med? Hur lång tid ska man lägga på sin avstämning? När ska man göra den? Hur ska man få det att blir en bestående vana?

Lyssna på Spotify 

Ps. ladda även hem mallen som finns längre upp på denna sida

#198 – Ta makten över ditt eget liv

Läget för att ta ett större grepp gällande hur man vill ha det i sitt liv är alltid rätt. I avsnittet går vi igenom varför det är viktigt att skapa en tydlig vision för sin framtid. Att alla behöver definiera sina egen kärnvärderingar för att vara tydlig i vad man ”står för”. Vidare behöver vi sätta konkreta mål för att forma den bästa versionen av oss själva och själva genomförandet sker genom att skapa smarta handlingsplaner för framgång. Dessutom pratar vi om hur de dagliga rutinerna blir byggstenar för att förverkliga det man vill och önskar.

Lyssna på Spotify 

#206 – Kontoret som en destination

Vad ska vi egentligen ha våra kontor till i framtiden? Varför ska medarbetarna komma tillbaka till kontoren och vill dem det? Om de ska komma tillbaka, vilka krav kommer de då att ”ställa” för att komma tillbaka?  En aspekt i det hela är att även se på vilka utmaningar och möjligheter som följer med ökad flexibilitet och distansarbete och vad säger forskningen om hybrid- eller distansarbete ? Kan man se några effekter åt ena eller andra hållet? Svaret är ja på den frågan och vi går givetvis igenom detta i avsnittet.

Lyssna på Spotify 

Dags att ta nästa steg i din utveckling för att jobba och leda ännu smartare? Boka ett möte med mig redan idag!