Börja här

VÄLKOMMEN!

Michael Alphov heter jag som grundat och driver bolaget Effektiva Metoder Norden AB. Namnet Effektiva Metoder är väl genomtänkt för det är precis vad vi håller på med dag efter dag. Vi hjälper nämligen personer, grupper samt företag att frigöra tid och energi genom effektiva arbetsmetoder. Det kan vara inom områden som personlig effektivitet, workshops för att jobba mer strukturerat med sitt målarbete, bättre samarbete genom att öka teamets samarbetsförmåga, ledarutbildning etc. Egentligen allt som gör att man mår bättre, har roligare samtidigt som man presterar bättre. En ganska bra kombination om ni frågar oss!

Vad gör man då med tiden och energin som frigörs? 

Använd den till det som verkligen betyder något på riktigt. Jag har föreläst, utbildat, utmanat och coachat individer och grupper till att arbeta smartare med enkla och konkreta verktyg i nästan 15 års tid. Detta innebär att jag har träffat tusentals människor och möter alltför ofta en enorm frustration över att man inte ”hinner jobba”, ”vi vet inte våra mål”, ”tänk om de andra kunde vara lite bättre…” etc. När jag frågar varför så är svaret bland annat att ”det kommer så många mail, det är så många och långa möten, det finns inga tydliga mål eller en tydlig riktning på var verksamheten ska ”ta vägen”, man har inte riktigt koll på vad som är viktigt på riktigt, chefer hinner inte leda sin medarbetare, uppgifter som borde göras görs inte för att något annat ”dök upp” och prioriterades högre för stunden vilket leder till att viktiga saker inte blir gjorda etc. Kontentan blir ofta dåligt fokus, reaktivt beteende och stress. Massor av stress.

Som f.d. elittränare inom fotboll vet jag vikten av att idrottare använder coacher-/tränare för att utvecklas, utmanas och träna rätt. Jag är övertygad att precis samma parametrar gäller även på jobbet då det, med stor sannolikhet, går att göra saker och uppgifter enklare, bättre och smartare.

Välkommen att kontakta oss för en diskussion om hur vi tillsammans kan utveckla dig och din organisation!

Michael Alphov

Ägare & grundare av Effektiva Metoder Norden AB

KAN MAN GÖRA ANNORLUNDA FÖR ATT FÖRÄNDRA SIN SITUATION?

Självklart kan man det och målet med alla föreläsningar och utbildningar är att utveckla genom att förenkla. Oavsett om du går på en av mina föreläsningar eller deltar i en utbildning eller ”bara” läser mina tips så kommer min röda tråd alltid vara tips och verktyg på effektiva metoder för att du ska sluta slösa bort tid på saker och uppgifter som verkligen inte leder någonstans. Min förhoppning är att jag inspirerar och hjälper dig fokusera på att istället använda de 86400 sekunder som du har till förfogande varje dygn på bästa sätt.

Jag är säker på att du har mängder av roliga, utvecklande och viktiga saker som du hellre gör, både på jobbet och hemma, än att slösa bort din tid!

VAD ÄR DÅ FRAMGÅNG?

Det är bara du själv som kan avgöra det men det behöver inte nödvändigtvis vara att du gör mer saker på jobbet. Det kanske istället handlar om att du gör rätt saker vilket ger dig tid över istället för övertid fastän du presterar och levererar toppresultat. Tiden du får över kan istället spenderas med din familj, eller med dina vänner, du kan träna, du kan vila eller så får du kanske äntligen tid över att lära dig italienska som du pratat om i många år. Oavsett vad du väljer att göra så är jag är övertygad om att du redan nu vet vart du skulle lägga din frigjorda tid, eller?

KAN DETTA VARA NÅGOT FÖR DIG?

Alla personer och organisationer jag träffar berättar gärna och ofta om hur ”speciell och komplex” deras vardag och verklighet är och det är givetvis helt sant. Det går inte att jämföra olika branscher, organisationer etc. men ser man bortom detta är utmaningarna när det kommer till effektivitet och ledarskap ofta desamma. Därför kan jag stolt berätta att kunderna är allt från stora internationella koncerner, privata bolag, kommuner till statliga myndigheter med den gemensamma nämnaren att alla är öppna för och intresserade av utveckling för att nå framgång. Jag har även förmånen att genomföra uppdragen både i och utanför Sverige.

Så svaret på frågan om det är något för dig är förhoppningsvis ett rungande ja förutsatt att du/ni är intresserade av att ta eget ansvar för att öka din/er prestation!