• 8 mars, 2019

Ditt lösenord kan hjälpa dig att nå ditt mål

Ditt lösenord kan hjälpa dig att nå ditt mål

Ditt lösenord kan hjälpa dig att nå ditt mål 1024 1024 Michael Alphov

Visste du att världens vanligaste lösenord är 123456 följt av password med 123456789 på en tredje plats? Tänkte först skriva på en hedrande tredje plats men nu är det varken hedrande eller bra att vara med på denna topplista gällande kassa lösenord.

I slutet av förra året hade jag ett coachsamtal med en person som ingår i en ledningsgrupp som jag arbetar med för tillfället. Fokus i vårt samtal var att gå igenom hans mål för 2019 samt hur han aktivt skulle arbeta för att nå just dessa mål. Samtalet flöt på bra. Han har ett oerhört fokus och driv för att att nå sina mål och jobbar både hårt och smart för att nå desamma vilket alltid är lika roligt. 

Vet du hur jag håller mitt viktigast mål i fokus frågade han plötsligt? 

Ingen aning var mitt ärliga svar och det han sedan berättade var följande: jag döper alltid lösenordet i min dator till något som symboliserar något av mina viktigaste mål! Hur menar du var min följdfråga? Exemplet han tog var ett tidigare mål som han hade haft under en period då han varit skadad och inte kunnat löpträna. Målet som han hade satt upp var att han skulle kunna springa innan sommaren det året vilket innebar att hans lösenord blev sommarlöpning. Helt genialt tänker jag och ett oerhört smart och enkelt sätt för att hålla det viktigaste målet i fokus! 

Jag har kört med samma metod som han föreslog sedan vårt samtal och det känns oerhört bra. Mitt fokus på mina mål har alltid varit högt men det har blivit en ännu mer naturlig del med hjälp av detta.

Tack A för tipset och testa och du kommer inte ångra dig. 

Ha en skön fredag!

-Michael 

Ps. För tillfället har jag ett lösenord som är ord som symboliserar mina två viktigaste mål.