• 11 januari, 2021

Så gör du 2021 till ditt år!

Lagg-grunde-till-att-gora-2021-till-ditt-batsa-ar-Michael Alphov

Så gör du 2021 till ditt år!

Så gör du 2021 till ditt år! 1024 1024 Michael Alphov

Många pratar om det. Jag pratar om det. Du kanske pratar om det? Dina kollegor, vänner och familj kanske pratar om det och jag syftar på inställningen att vi ska kasta 2020 i papperskorgen och göra 2021 till vårt år! Tänker man efter en stund så finns det inte så många alternativ som är vettiga än att göra just så. Oavsett år så handlar det om att alltid sträva efter utveckling. Visst, du kan sätta dig och vänta på bättre tider eller att någon annan ska lösa saker och situationer för dig. Kommer det att ske? Kanske, kanske inte men framförallt så kommer det inte vara dina lösningar och dina ambitioner som då är i fokus. 

Ett nytt år är alltid en möjlighet att starta om

Alla nystarter är precis vad de låter som, en stor möjlighet att börja något nytt. Att ta en ny riktning mot vart du vill vara. Vem du vill vara och hur du vill vara. Det enda vi alla kan vara säkra på är att ska något hända så gäller det att sätt saker i rörelse.

  • Vill du öka din fysiska status så tränar du.
  • Vill du vara mer utvilad så behöver du sova mer.
  • Vill du jobba smartare gäller det att prioritera och planera bättre.

Rimligt, logiskt och självklart men vad är då tricket för att lyckas? 

2021 ska Du ersätta dina dåliga vanor med bättre vanor

Att bara sluta med något som inte funkar är inte så lätt även om man vet att det man håller på med inte är speciellt bra. Ta exempelvis alla som ska sluta att röka; varför slutar de inte bara? Eller alla de som säger att de ska börja att äta nyttigare, varför gör de inte detta? Grejen är att det kana vara oerhört svårt att bara sluta med olika beteenden men det positiva är att det är enklare att ersätta det man (läs du) håller på med med något annat. Allt för att stegvis bryta mönster och börja resan mot att arbeta in en bättre vana! Rom byggdes inte på en dag och inte heller dina vanor så små upprepade steg är det som kommer att göra skillnad.  

Mitt förslag är att du gör följande för att få ett framgångsrikt 2021

Kolla på bilden och gå sedan igenom de olika områden jag listat för att se vilka vanor du behöver bryta och ersätta med bättre för att lyckas inom respektive del. Att alla delar behövs är solklart enligt mig men som vanligt är det DU som bestämmer så börja med det område som ger störst skillnad. Sen tar du ett efter ett under året och jag lovar att du kommer summera 2021 som ett toppenår! 

Hur tänker du skapa ett framgångsrikt 2021?

-Michael