• 7 februari, 2020

Ska du också börja imorgon?

Ska du också börja imorgon?

Ska du också börja imorgon? 1024 1024 Michael Alphov

Ska du ta tag i den viktigaste uppgiften imorgon? Ska du börja träna imorgon? Ska du börja att stressa mindre imorgon? Ska du börja äta nyttigare imorgon? Ska du starta det avgörande projektet imorgon? 

Grattis! Då är du en ”imorgonperson”! Eller grattis är inte rätt ord utan ”imorgonpersoner” råkar oftast ut för att det inte går att starta imorgon heller utan de måste starta imorgon även imorgon…

Men, man kan ju inte göra allt direkt! 

Nej, verkligen inte men man kan fokusera på vad man ska göra idag istället för att hela tiden tänka på vad man ska skjuta upp till imorgon. Planering är ofta nyckeln till framgång över tid men en bra planering spelar ingen som helst roll om man inte GÖR det man planerat att göra. Det handlar om att ta steg framåt, få saker gjorda, ta nästa steg, avsluta samtidigt som man har kul på vägen. Svara ärligt på frågan när du mår som bäst? Är det när ”saker flyter på” och du får uppgifter gjorda? När du är i flow och har fokus på nuet eller är det när du hela tiden har ett dåligt samvete över allt du inte gjort men som du ska lösa imorgon? Innerst inne vet du dock att det inte kommer ske imorgon heller vilket gör dig ännu mer frustrerad. Ledande fråga men du fattar poängen.

Tricket är att ha koll på imorgon men fokusera på det som sker här och nu 

Det är nu du kan göra skillnad. Det är nu dina val räknas. Det är nu det här viktigt hur du använder din tid. Det är nu Du har makten över ditt eget resultat så det är bara att bestämma sig. Vill du vara en ”imorgonperson” eller vill du vara fokuserad och närvarande just nu? Valet är ditt och ingen annans.