• 20 november, 2023

Fira dina segrar och stärk din inre motivation

Fira dina segrar och stärk din inre motivation

Fira dina segrar och stärk din inre motivation 1000 1000 Michael Alphov

I vår strävan av att alltid vara ambitiösa och på jakt efter att lösa nästa uppgift är det lätt att hamna i just det jag skriver, en jakt på nästa sak. Att ha visioner och att sträva efter framsteg är en underbar, given och nödvändig del av livet men mitt i allt detta är det lika viktigt – om inte ännu viktigare – att stanna upp, andas ut och fira de segrar vi redan har uppnått! Att Uppskatta Dina Framgångar

Oavsett om dina ”segrar” är små eller stora, är de allra flesta prestationer värda att firas. Att ta en stund för reflektion för att ta in känsla av att ha lyckats. Är det tillfällen du fått kämpa extra hårt för att lyckas är jag säker på att en känsla av stolthet garanterat finns inom dig också. Jag tänker vidare att en nyckel till att bibehålla sin motivation på lång sikt är att känna att man lyckas. Att DU lyckas och det skapar väldigt ofta en positiv spiral och har du lyckats en gång vill du garanterat lyckas en andra gång.

För att ytterligare förstärka varför det är viktigt att fira sin segrar kommer här några anledningar varför Firandet är viktigt

#1 Motivera Dig Själv (skapa inre motivation) 

Genom att fira dina framgångar ger du dig själv en mentalt positiv förstärkning. Detta ökar din självdisciplin och din vilja att fortsätta kämpa för dina mål. Din inre motivation kommer att öka.

#2 Skapa Positiva Vanor

Firandet av dina framgångar blir en positiv vana i sig själv. Det uppmuntrar dig att reflektera över ditt arbete och dina prestationer, vilket i sin tur ökar din självmedvetenhet och ditt sätt att arbeta. Vad som fungerar och vad som inte fungerar kommer bli väldigt tydligt för dig och gör det lättare att göra mer av det som fungerar.

#3 Hantera stress och motgångar 

Motgångar kommer att komma. Stressen kommer finnas där ibland oavsett hur smart vi arbetar men genom att fokusera på det positiva som du har åstadkommit, även i tider av motgång, ger du dig själv ett mentalt skyddsnät. En sorts krockkudde. Detta gör att du kan hantera stress och problem mer effektivt än om du bara ältar allt negativt som sker.

Hur kan man fira sina segrar?

Här ser jag två delar som fungerar väldigt bra även om allt givetvis är individuellt. De två sätt som jag vet fungerar är:

Belöna dig själv: Ge dig själv små belöningar när du når viktiga delmål. Det kan vara allt från en kopp av ditt favoritkaffe, fem minuters surf på din favoritsite, en bättre lunch på stan eller vad du nu får kraft av.

Fira med dina kollegor: har ni gjort saker som ett team för det oerhört kraftfullt att fira detta tillsammans. ”Delad glädje är dubbel glädje” finns det ett uttryck som heter och det stämmer väldigt bra. Lagkänslan kommer öka, tilliten till varandra kommer öka och inte minst, glädjen över VÅR framgång kommer att finnas på ett helt annat sätt.

Så, låt oss summera det hela genom att du funderar på hur dina/era goda prestationer kan firas för att skapa den inre  motivation och kraft vi behöver för att fortsätta framåt.

Varje framsteg, varje bra prestation och alla bra beteenden är en anledning att vara stolt och glädjas och vem vill inte ha kul på vägen mot ett magiskt resultat? 

Hur firar du dina segrar?

-Michael