• 1 december, 2021

Är du bra på att fatta beslut?

Är du bra på att fatta beslut?

Är du bra på att fatta beslut? 1024 1024 Michael Alphov

Stort inflöde = massor av beslut och en känsla kan infinna sig att det är för många beslut som ska fattas. Kontentan blir att du börjar vackla i ditt beslutsfattande och hoppar till nästa mail, punkt eller uppgift utan att ha bestämt vad du ska göra. Eller ännu värre, du har bestämt vad du ska göra men du gör inte det du bestämt. Effekten blir, oavsett, att du måste tillbaka till samma mail, uppgift eller tanke och göra samma sak igen och har du riktig otur så gör du samma sak igen och igen och igen…

  1. Har du tid med detta?
  2. Kommer det att driva saker framåt? 

Svaret är garanterat ett rungande nej och det är därför som du ska träna på att fatta beslut om vilken som är nästa åtgärd gällande allt som kommer i din väg. Ska det göras så gäller också att tänka ”vem och när”? Inte ”någon” och ”sen”. Ska inget göras så gäller det att spara sakerna där de hör hemma eller för den delen, kasta allt du inte behöver redan när du inser att du inte behöver det.

Saker man behöver fundera på då? 

Allt är givetvis inte svart eller vitt och saker behöver tänkas på ibland innan man fattar beslut. Mitt tips är att ändå boka in en tid för uppföljning av det du ska tänka på för processen gällande att tänka har redan startat när du läste om eller hörde informationen. Det som då är viktigt är att inte glömma bort det som du skulle tänka på och besluta om annars är vi tillbaka på ruta 1 igen och det vill vi inte, eller hur?

Hur tänker du gällande beslutsfattande?