• 13 april, 2018

Sluta vänta på bättre tider

Sluta vänta på bättre tider

Sluta vänta på bättre tider 1024 1024 Michael Alphov

En av de vanligaste frågorna  människor ställer till mig när det fått reda på vad jag arbetar med är: ”men hur blir jag mer effektiv då?” ”Jag har inte tid att gå en kurs så ge mig dina bästa tips!” Jo, tjena tänk om det vore så enkelt brukar jag tänka för att sedan svara att det den bästa starten handlar om att gå från att önska gällande vad som ska hända till att göra de saker som krävs för att man ska få saker att hända.

Nedan kommer fem olika tips som kommer hjälpa dig att göra skillnad i din prestation

1. Sluta vänta på bättre tider 

Jag gör det sen, jag ska bara bli motiverad först, jag har ingen lust, jag ska bara göra detta först innan jag gör det viktiga…… Det kommer aldrig att bli en perfekt tid eller ett perfekt tillfälle och det gamla kinesiska ordspråket, ”prat kokar inget ris”, gäller fortfarande som ett av mina favoritcitat. Ibland är det bara att köra och inget annat.

2. Ett lite steg framåt är bättre än inget alls 

Ibland är det starten som som är det tuffaste och svåraste men väl igång så kommer  arbetet, förhoppningsvis, gå framåt. Detta oavsett hur lite eller mycket du tar dig framåt varje dag. Små steg är bättre än inga steg. Punkt.

3. Håll dig till din plan 

Ofta, jag menar verkligen ofta så görs det fina och smarta planer som sedan fullständig ignoreras ute på arbetsplatserna och bland individer. Tid slösas på ”små saker” och de viktiga sakerna förhalas bort. Ta tjuren vid hornen är ett gammalt fint uttryck som fortfarande gäller och med det menar jag att du ska göra det viktigaste först innan du gör något annat. Sedan är frågan om du nu ska göra annat än det som är viktigast…

4. Säg nej mer ofta 

Saker och uppgifter som inte går i linje med din plan, dina mål etc. bör oftast inte göras. Våga säg nej till dessa uppgifter och du kommer samtidigt, indirekt, säga JA till det som är viktigt. 

5. Ta beslut 

Att kunna och våga ta beslut är oerhört viktigt för att komma framåt. Du har förmågan och kunskapen i de flesta fall och situationer som du kommer att hamna i så se till att fatta dina egna beslut baserat på din kunskap, dina värderingar och vart du vill ta vägen. Egoistiskt!? Inte alls utan arbetar du i ett team så ska givetvis dina värderingar och din riktning harmonisera med resten av gänget annars är ni inget team. 

Fråga: vad ska du göra för att inte hamna i ett läge där du väntar på bättre tider? 

-Michael