• 4 september, 2023

Ta pauser och öka ditt fokus!

Ta pauser och öka ditt fokus!

Ta pauser och öka ditt fokus! 1024 1024 Michael Alphov

Är DU bra på att ta pauser? Att återhämta dig? Det är ju ingen hemlighet direkt att regelbundna pauser under arbetsdagen är av avgörande betydelse för både produktiviteten och hälsan. Forskning visar att både vår hjärna och vår och kropp fungerar bäst när de får chansen att återhämta sig regelbundet och det behöver inte alltid vara långa avbrott utan mikropauser i kombination med längre pauser fungerar utmärkt.

Är du ännu inte övertygad kommer här sex anledningar till varför pauser är så viktiga:

Mental återhämtning: Konstant arbete utan avbrott kan leda till mental utmattning och minskad koncentration, inte tvärtom som många verkar tro. Genom att ta korta pauser får hjärnan möjlighet att återhämta sig och återfå fokus. Detta leder till ökad kreativitet, bättre problemlösningsförmåga och förbättrad beslutsfattande.

Fysisk rörelse behövs: Stillasittande arbete kan orsaka både det ena än det andra och detta vet via redan. Du vet det redan men genom att ta pauser kan du stå upp, sträcka på dig, köra 10 benböj eller 15 armhävningar kommer din kropp att tacka dig. Kan kan verkligen köra benböj på kontoret? Klart man kan 🙂

Förbättrad produktivitet: Det kan verka kontraporduktivit, men regelbundna pauser kan faktiskt öka produktiviteten. När du återvänder till arbetet efter en paus är du oftast mer energisk och fokuserad, vilket gör att du kan arbeta mer effektivt och snabbare.

Minskad stress: arbete utan pauser kan öka stressnivåerna och samma pauser ger dig möjlighet att slappna av, andas ut och reducera stresshormoner. Det om något är hållbarhet.

Kreativitet och inspiration: Pauser ger dig tid att låta ditt sinne vandra fritt. Tänk efter själv – när kom den där briljanta idéen senast? Bra det när du var som mest stressad eller när du slappnade av eller för den delen, gjorde något helt annat? Du vet själv svaret-…

Ökad energi: Till och med kortare pauser bidrar till att öka din energinivå och förbättra din mentala skärpa, vilket gör det möjligt för dig att fortsätta arbeta effektivt under hela dagen och vara så bra som du vill och önskar.

Sammanfattningsvis är pauser inte bara en ”lyx” för de som anser sig ha tid att ta paus, utan en nödvändighet för att upprätthålla både sin produktivitet och sin hälsa. Detta är inte minst viktigt för de som anser sig INTE ha tid att ta paus.Frågar du mig så är mitt svara att du inte har tid att inte ha tid att ta pauser och damma gärna liv i den gamla kontorsfikan 0930 och 1430 så tar du paus tillsammans med dina kollegor och jobbar på utvecklingen av ert team samtidigt!

Nu kör vi!