• 8 september, 2023

#184 – Richard Bergfors VD, styrelseordförande & ägare MAX

#184 – Richard Bergfors VD, styrelseordförande & ägare MAX

#184 – Richard Bergfors VD, styrelseordförande & ägare MAX 1024 1024 Michael Alphov

Richard Bergfors har många uppgifter i familjeföretaget som bär samma namn som hans mellannamn MAX. Han är VD, styrelseordförande samt ägare tillsammans med andra delar av familjen Bergfors. Koncernen som under 70-, 80- och 90-talet expanderade och bland annat drev hotell, bensinstationer, gym, solarier och gourmetkrogar! Från och med 1999 tar man dock ett strategiskt beslut att  samla all kompetens som byggts upp under åren och fokusera  fullt ut på hamburgare. Resten är, som man säger, historia.

Samtalet med Richard handlar om hur det var att växa upp i en företagarfamilj, om det var helt självklart att ta över ledningen av företaget tillsammans med sin ena bror, vilka strategier de använder sig av för att bli bäst, hur de ser på konkurrensen med den stora jätten från USA, hur de ser på hållbarhet i alla dess former, hur de de ständigt arbetar med att vara bäst samtidigt som de är innovativa, varför de bara använder svenska kött samt hur de säkerställer den höga kvalitet som familjen Bergfors vill står för med sitt värv!

Givetvis pratar vi även om hans ledarskap och vad han anser vara vara sina styrkor samt egenskaper för att vara en bra ledare och hur han ser på framtiden för MAX!

Länk till Apple podcasts 

Länk till Spotify 

Trevligt lyssnande!