• 17 februari, 2017

3 effektiva vanor du kan starta med redan idag

tre-goda-vanor-att-starta-med-redan-idag-alphov

3 effektiva vanor du kan starta med redan idag

3 effektiva vanor du kan starta med redan idag 1024 684 Michael Alphov

Att skapa goda, effektiva och smarta vanor är grundbulten för att arbeta smartare. Som med det det mesta annat så är små framsteg bättre än inga framsteg alls. Den som verkligen tar sig tid att exempelvis springa någon gång i veckan kommer bli bättre tränad och mer välmående än den som inte gör det. Oavsett hur sakta eller snabbt de springer. Samma sak gäller med att skapa bra vanor på jobbet och här kommer tre ”lätta vanor” som du kan börja implementera direkt. Allt för att ta små steg mot att skapa effektiva vanor!

1. Ta pauser under arbetsdagen!

Att vara effektiv är inte att försöka arbeta åtta timmar utan paus eller att hoppa över lunchen för det är så ”mycket nu”. Att inte ta pauser är totalt kontraproduktivt. Att ta paus betyder inte att du måste vila i 20 minuter varje gång utan pauser kan vara olika långa. Fikapausen är längre än pauser mellan två inplanerade arbetsuppgifter exempelvis men pauser, oavsett längd, är oerhört viktigt för att orka vara produktiv. Mer pauser helt enkelt för att bli effektivare och mer fokuserad när du verkligen arbetar.

2. Inför D1 i din planering!

Innan du går hem från kontoret efter avslutad arbetsdag är tipset att du ”stänger dagen” och kollar in nästa dag för att skapa kontroll och överblick. Jag vill att du lägger till D1 på checklistan. Vad är då D1? D1 betyder dagens etta vilket innebär att det är dagens absolut viktigaste arbetsuppgift och det du verkligen måste få gjort oavsett vad. Gör du din D1 varje dag kommer du mycket snabbare ta dig mot dina mål.

3. Gör dig indisponibel kortare stunder ute dagen!

Stäng av telefonen, stäng dörren eller gå någon annanstans än din arbetsplats. Göm dig om det skulle behövas och GÖR uppgiften som du verkligen måste få gjort under dagen. Varför inte din D1?

Dessa tre enkla saker kan du införa direkt i din vardag och du kommer snabbt se resultat. När du sedan märker av det positiva resultat så kommer du garanterat aldrig vilja sluta med dessa tre goda vanor!

Ha en produktiv dag!

-Michael