• 29 september, 2022

Det är dags att göra slut med dina dåliga vanor

Det är dags att göra slut med dina dåliga vanor

Det är dags att göra slut med dina dåliga vanor 1024 1024 Michael Alphov

Alla har vi dem. De flesta är bra med några är mindre bra. De kan till och med vara dåliga och har vi riktig otur så är de skadliga. Eller otur och otur, tur eller otur har sällan någon med saken att göra utan det handlar om dåliga beslut och dåliga beteenden.

Vid det här laget har du garanterat redan listat ut vad det handlar om och det är givetvis vanor och kanske ännu mer, ovanor.

Det är dags att göra slut med dina dåliga (o)vanor

Jag skulle vilja dra det så långt som att den största anledningen till att vi inte får vara så produktiva som vi vill och önskar eller för den delen, vara den ledare vi vill, är ett resultat av dåliga vanor. Vi ”fastnar” på sociala media och så har plötsligt massor av tid gått förlorad. Vi jobbar och agerar händelsestyrt under dagarna vilket leder till fel prioriteringar. Vi missar att boka in våra viktiga uppgifter i kalendern eller att göra-listan och de glöms bort till det är för sent…

Gör istället så här

Fundera på vilka vanor och beteenden som inte fungerar för dig och ställ dig sedan frågan gällande varje (o)vana du vill bryta: hur ska jag göra istället? Hur kan jag ge mig själv chansen att vara så bra möjlighet?

Gör sen det du behöver att göra. Dag efter dag. Till slut har din ovana blivit en vana. En bra vana!

Lycka till!