• 30 juni, 2014

Vi behöver alla vara mer som Tomas Brolin

Vi behöver alla vara mer som Tomas Brolin

Vi behöver alla vara mer som Tomas Brolin 800 400 Michael Alphov

[lightbox link=”https://michaelalphov.se/wp-content/uploads/2014/06/brolin94.jpg” thumb=”https://michaelalphov.se/wp-content/uploads/2014/06/brolin94-195×97.jpg” width=”195″ align=”right” title=”brolin94″ frame=”true” icon=”image” caption=””]Kommer ni ihåg sommaren 1994? Vissa av er var inte ens födda men vi som var det kommer ihåg. Det var sommaren när Sverige enades runt ett fantastiskt fotbollslag som grävde brons i USA. Jag minns inte mycket från tjugo år tillbaka men jag minns precis vart jag var och med vilka när Sverige mötte exempelvis Ryssland. Vi var många kompisar som hade samlats och vi var, milt sagt, överladdade inför vad som komma skulle. Matchtröjorna var givetvis på och alla var förväntansfulla, koncentrerade, glada och hade en känsla av att vara oslagbara för att citera den gode Strömstedt. Detta gällde såväl spelarna som alla vi hemma i soffan. 

Igår såg jag VM-laget från 1994 återsamlas för en s.k. jubileumsmatch och jag blev verkligen genuint glad av att se alla gamla hjältar igen. Visst, magarna var större och man såg mer av hjässan på de flesta men det är helt oviktigt. Det som slog mig mest när jag tittade var den oerhörda glädjen och passionen för fotboll och sina lagkamrater som de visade upp. Tomas Brolin som av många upplevs som lite ”butter” var glad som ett litet barn i varje intervju. Innan sades det att han hade en skada i benet som förmodligen innebar att han inte skulle spela speciellt mycket. Igår var ingen vanlig dag så han ignorerade detta fullständigt och bara körde på. När det filmades från omklädningsrummet var det idel skratt, gnabb och de gamla rollerna verkade snabbt vara på plats igen. Alla spelare och ledare verkade vara i en skön sinnesstämning och det speglade av sig på prestationen på planen. Det gick inte snabbt men de hade fullt fokus på att prestera för att vinna vilket de också gjorde. Nu var det en jippomatch men jag tror ni är med på min poäng. 

Jag skulle vilja påstå att en av de viktigaste bitarna för att kunna prestera effektivt och målinriktat är att du, teamet, gruppen, laget eller vad det nu kan vara för konstellation går till jobbet och känner att det ska bli riktigt roligt att prestera toppresultat. 

Jag brukar säga att man ska ta saker på allvar men att allt inte behöver vara allvarligt hela tiden. Mitt råd är att göra och vara mer som  Tomas Brolin och 94-gänget är när de spelar fotboll.

Välj glädje så kommer allt annat blir så mycket enklare.

Kör hårt!

 // Micke

Ps. min matchtröja från VM-94 finns fortfarande kvar och jag ska ta på mig den nästa gång jag ska spela med grabben. Ska nog försöka mig på en Brolinsnurr också.