• 26 oktober, 2018

Gör EN sak extra varje dag

Gör EN sak extra varje dag

Gör EN sak extra varje dag 1024 1024 Michael Alphov

Ett otroligt smart och effektivt sätt att öka sitt resultat är att göra en extra uppgift varje dag. Vilket banalt och enkelt tips tänker du och hur skulle det kunna göra någon skillnad?

Låt oss räkna lite; tänk att du jobbar ca 240-250 arbetsdagar på ett år så blir det snabbt ganska många saker som du kommer att göra extra och det kommer med stor sannolikhet att innebära att du:

  • Snabbare kommer till ditt utpekade mål
  • Minskar ditt eget förhalningsbeteende dvs. verkligen gör det du planerat att göra
  • Levererar i tid eller för tidigt till dina kunder och kollegor
  • Minskar ditt dåliga samvete för att du inte gjort vad du borde…

Eller tänk om du, varje dag, lägger extra tid på:

…din egen kompetensutveckling

…att utveckla din produkt eller tjänst

…att stärka samarbetet och relationen med dina kollegor

…ringa en extra kund varje dag

…bygga starkare relationer med dina kollegor

Blir man inte mer stressad då av allt försöka ”klämma” in fler och fler saker under en arbetsdag? Svaret på den frågan är så klart ja om det blir för stora saker som man försöker pressa in. Det vi talar om här är att ta ett litet extra steg varje dag vilket jag tror att de flesta kommer att få plats med i sina att-göra listor. 

Så stort lycka till med att gör en sak extra och som ett sista tips kan jag berätta hur jag gör för att lyckas med mitt ”en sak extra” fokus. Jag bryter ner olika områden som jag vill lägga lite extra tid på och sedan fokuserar jag på att göra en extra sak inom det området varje dag under en begränsad tid. Det kan vara allt ifrån en vecka upp till två månader och kom ihåg det är du som sätter gränserna.

Nu kör vi!

Michael

(Inlägget var ursprungligen publicerat redan 2015)