• 12 december, 2012

Deras mejl raderas på semestern! Vad säger ni om det?

Deras mejl raderas på semestern! Vad säger ni om det?

Deras mejl raderas på semestern! Vad säger ni om det? 150 150 Michael Alphov

 

 

I SvD har det under det senaste året publicerats ett flertal artiklar om Tyskland med arbetsmarknadsminister Ursula von der Leyen i spetsen. Hon(Tyskland) vill se tydligare regler för uppdelningen mellan arbetstid och fritid.
”Det måste finnas klara regler för när man ska vara nåbar, och när det är accepterat att stänga av helt, sade den tyska arbetsmarknadsministern Ursula von der Leyen”

Saxat från SvD: Volkswagen gör det, likaså Daimler och SAP. Den nya trenden är att Tysklands industribjässar värnar om de anställdas fritid och behov av avkoppling. ”Det måste vara tillåtet att stänga av mobilen efter jobbet”, säger mjukvarubjässen SAP:s chef Jim Hagemann Snabe som själv undviker att jobba helger.

Jag har tidigare bloggat i ämnet

Vad tycker ni om detta? är det rätt väg att gå med en lagstiftning för att få tillbaka sin fritid? vilka krav och förväntningar kan egentligen en organisation ställa på sina medarbetare gällande tillgänglighet och nåbarhet efter kontorstid? vad händer med vår viktiga återhämtningsprocess om vi fortsätter att alltid vara nåbara och inte ”nedkopplade”?

Ämnet är inte lätt så kommentera gärna och berätta om hur ni gör inom er organisation för att lösa detta på ett bra sätt.