• 30 maj, 2021

Coacha dig själv till framgång

coacha-dig-sjalv-till-framgan

Coacha dig själv till framgång

Coacha dig själv till framgång 1024 1024 Michael Alphov

Dagarna bara går. Dina prioriteringar växlar och du får inte det resultat du vill och önskar.  Dina mål hamnar längre från ditt fokus och en känsla av uppgivenhet kan infinna sig. Så här kan vi verkligen inte ha det utan det gäller att tänka om! Tänk om du på riktigt börjar att arbetat aktivt och metodiskt för att det ska bli som du vill? Vad skulle hända då? Vad vill du ska hända? Hur vill du känna när du lyckats med det du vill? Vad innebär det för dig när du nått målet? 

För att coacha sig själv till framgång behövs svar på dessa frågor men det behövs också en bra coachingrutin för att coacha sig själv.

#1 Var befinner du dig i dag? 

Det är omöjligt att komma dit man vill om man inte vet var man är idag. Var startar resan? Hur ser ditt nuläge ut? Vad fungerar och vad fungerar inte? Vad är du nöjd med och vad är du inte nöjd med? 

Tips: första steget i att coacha sig själv är att göra en rejäl nulägesanalys gällande vad som fungerar samt vad du vill ska hända. 

#2 Ändra ditt mindset från att bara spela matchen till att faktiskt vara den som driver matchen 

Du ska vara i kontroll över din egen situation och dina beslut. Vart är du på väg? Hur ska du nå dit? mål – dina mål, prioritering – din prioritering, planering och sedan är det bra dagliga vanor som gäller! 

Tips: gör en rejäl plan för hur du ska gå från ditt nuläge till ditt önskade läge. Coacha dig själv att nå längre än du tidigare trott varit möjligt! 

#3 Höj värdet på dig själv – DU ÄR NYCKELN!!

Mår du bra så presterar du bra. Så enkelt är det och precis så svårt är det. Vad behöver du göra varje dag? Varje vecka? osv.. för att må bra. Hur samlar du kraft? Vad behöver du göra för att samla kraft? 

Tips: att prioritera in tid för att ta hand om dig själv har inget med egoism att göra, utan gör det du behöver göra för att må bra. Mår du bra, så presterar du bra. Så enkelt är det och precis så svårt är det. 

#4 Uthållighet, ständigt denna uthållighet

Att orka vara konsekvent över tid är nyckeln till en långsiktig förändring av sitt eget beteende. Många hamnar dock i fällan att bara fokusera på vad som ”saknas” och glömmer bort att fira alla steg som tagits. Tricket är att fokusera både på vad som saknas samt vad du ska göra för att minska glappet mellan nuläget och drömläget? 

Tips: att coacha sig själv är att stämma av sin framgång minst en gång i veckan och varför inte göra det i samband med din veckoavstämning? 

#5 Skapa din egen coachingrutin

En bra modell för att få lite struktur på hela upplägget med att coacha sig själv är att använda sig av John Whitmores fina GROWmodell som går ut på följande:

Goals = Vad vill du ska hända?

Reality = Ditt nuläge – helt enkelt; ”vart” du befinner dig idag?

Options = Hur ska du stänga glappet mellan goals och reality? Vilka möjligheter har du?

When = Vilka aktiviteter ska du göra och när ska du göra detsamma? 

Dessutom är det oerhört smart och strukturerat att följa upp sig själv minst en gång i veckan och fundera därför på frågor som: 

  • Hur ofta ska du följa upp? Samtidigt som du gör din veckoavstäming? 
  • Vad ska du följa upp? 
  • Vad ska du utvärdera?  
  • Hur ska du utvärdera? 
  • Ska du dokumentera? 

Stort lycka till med att coacha dig själv till framgång och ta ett steg i taget så kommer framgången att komma!

-Michael

Ps. I avsnitt 135 av podden diskuterar vi exakt samma ämne så det är bara att lyssna om du vill fördjupa dig i ämnet