• 21 december, 2020

Tillsammans gör vi skillnad!

Tillsammans gör vi skillnad!

Tillsammans gör vi skillnad! 1024 1024 Michael Alphov
Vi kan med stolthet berätta att vi är guldsponsor till välgörenhetsorganisationen Team Rynkeby-God Morgon

Team Rynkeby – God Morgon är en del i ett europeiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris. Team Rynkeby grundades år 2002 i Danmark, då 11 motionscyklister med anknytning till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S beslutade sig för att cykla till Paris för att se avslutningen av Tour de France. Rynkeby Foods var huvudsponsor för cykelturen, men även andra företag visade sitt stöd. Deltagarna i historiens första Team Rynkeby-lag var faktiskt så duktiga på att skaffa sponsorer att man fick ett överskott på 44 500 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare. Pengarna skänkte Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital, och en ny tradition var därmed född.

2400 CYKLISTER I ÅTTA LÄNDER

Idag består Team Rynkeby av 2 400 motionscyklister och 550 medhjälpare fördelat på 59 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz.

PENGARNA GÅR TILL BARN MED ALLVARLIGA SJUKDOMAR

Under största delen av ett år ska deltagarna inte bara klara av att cykla dryga 1 200 km till Paris – de förpliktigar sig också till att göra en insats för att samla in pengar till barn med allvarliga sjukdomar.

Genom sina tre varumärken: Rynkeby, God Morgon och hohes C täcker den tyska juicekoncernen Eckes-Granini projektets centrala kostnader i samarbete med de organisationer som de samlar in pengar till. Det betyder att alla insamlade medel går till organisationer som hjälper barn med allvarliga sjukdomar. I Sverige stöttar Team Rynkeby – God Morgon två organisationer: Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

Under 2020 har Team Rynkeby donerat 90,6 miljoner svenska kronor till organisationer som hjälper barn med allvarliga sjukdomar. Därav har 37,7 miljoner svenska kronor gått till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige. 

Läs mer om insamlingsprojektet här