• 31 december, 2016

2016 är färdigt. 2016 är över. 2017 är snart här!

2016 är färdigt. 2016 är över. 2017 är snart här!

2016 är färdigt. 2016 är över. 2017 är snart här! 1024 1024 Michael Alphov

En befogad fråga på årets sista dag är med vilken känsla du ser tillbaka på ditt år?

När jag personligen tittar bakåt minns jag massor av roliga saker men även mindre roliga saker. Jag har nått de flesta av målen som sattes upp inför 2016 men också tyvärr missat några av dem. Jag har varit med om att starta och driva framgångsrika projekt men även vissa som inte blev lika lyckade.

Jag har lärt mig saker om mig själv, mitt ledarskap och hur jag och andra personer ”fungerar” under press, stress, trötthet men också under gynnsamma förhållanden. Jag har fått förmånen att träffa massor av nya och fantastiska människor genom mitt engagemang i Team Rynkeby, i jobbet, privat och självklart i de mest spontana möten som uppstår i vardagen. Bara att byta ett par ord med taxichauffören, personen bredvid dig på flyget eller vart det nu kan vara är hur spännande som helst. Man vet aldrig vem man träffar vilket är den stora charmen. Jag har har haft den stora förmånen, och jag menar verkligen förmånen att få utbilda och föreläsa för 1000-tals människor under 2017 och det är VERKLIGEN ingen självklarhet vilket jag är ytterst medveten om. Jag har, precis som säkert många av er, tyvärr tvingats ta avsked från personer som inte längre finns med oss. Jag har fått spela in podden Alphov & Lopez tillsammans med Oliver vilket är oerhört roligt och att så många lyssnar är ännu roligare. Jag har fått resa till nya spännande platser både privat och i jobbet. Jag har cyklat till Paris för andra sommaren i rad till förmån för Barncancerfonden och varit med att samla in 18,9 miljoner kronor till samma organisation under året. Jag har skrattat massor och jag har gråtit massor.

Så frågan var med vilken känsla ser jag tillbaka på året?

Det jag beskriver ovan är livet på något sätt och livet är och blir som det blir utan att man kan påverka allt och så är det för alla av oss. Dock är det så att man kan påverka mycket och styra saker dit man vill. Självklart inte sjukdomar, olyckor etc. men mycket annat.

Att saker lyckades bli som du ville, att du kom iväg på din drömsemester för att du sparat och prioriterat, att du tränat hårt i 9 månader för att cykla till Paris för Barncancerfonden och verkligen gjorde det tillsammans med teamkamrater, att du nådde ditt träningsmål, att du slog ditt försäljningsmål, att du lyckades med ditt projekt, att altanen äntligen blev färdig eller vad den nu var som DU hade som mål för året är ingen slump utan ett medvetet val som du arbetat aktivt för att nå. Det är verkligen värt att fira om du inte redan gjort det.

Mitt år? Jag är nöjd, glad och stolt över allt som lyckats och och ”resten” har jag lärt mig massor av!

Min uppmaning till er alla som idag funderar på nyårslöften är fortsätta drömma. Dröm stort och brett MEN ni måste göra som Lars Winnerbäck sjunger: ”vi ska sälla oss till hjältarna som gör och inte bara tycker” för då kommer ni ta era drömmar och omvandla dessa till konkreta mål. Mål blir sedan planer och planer kan förverkligas!

Tack för 2016, Gott Nytt År och nu kör vi en stenhård attack mot 2017!

Allt är möjligt

Michael