• 26 maj, 2009

Sluta slösa

Sluta slösa

Sluta slösa 150 150 Michael Alphov

Att motverka slöseri av tid och resurser är det vi strävar efter i alla våra träningar. Just slöseri kan vara så otroligt olika från individ till individ. Alla vill ha en snabb lösning som jag tidigare nämt men det kommer aldrig bli någon skillnad förrän problemområden identifieras. Det kan vara allt i från till att din planering inte håller, du kan inte företagets e-postprogem tillräckligt, du har ingen metod för att ta hand om allt inkomamnde material, du har kollegor som avbryter dig hela tiden, du avbryter dig själv hela tiden med att ”hoppa” från uppgift till uppgift, era interna möten startar aldig i tid. Listan kan göras hur hång som helst men mitt råd är att börja med att backa tillbaka och se vad som behöver ”fixas” innan du startar.

En liknelse kan vara att om du är ute och åker i en båt och plötsligt börjar den läcka in vatten. Din instinkt kommer säga att det är dags att börja ösa vatten för att inte sjunka vilket förmodligen är rätt just så. I jobbet så ”öser” alltför många hela tiden och gör inte det som båtägaren gör efter att ha nått hamnen. Dvs. lagar hålen för att slippa ösa nästa gång!

Stanna upp en stund och tänk efter vad du behöver förbättra, förändra eller förstärkaför att undvika ditt onödiga slöseri! det kommer ta tid att fixa en del av sakerna på listan du kommer få framför dig men du kommer garanterat känna en bättre kontroll när du har slutfört dina mål. Jobba långsiktigt och strategiskt för att lyckas! kom ihåg att vissa av dina (o)vanor har du jobbat fran under hela livet och det ändras inte över en natt!

Lycka till och kom ihåg att allt börjar med rätt mental attityd!

Nu kör vi!