• 6 september, 2016

Tjänsten Palaver förvandlar hotell till mobila kontor

Tjänsten Palaver förvandlar hotell till mobila kontor

Tjänsten Palaver förvandlar hotell till mobila kontor 1024 520 Michael Alphov

Ny tjänst förvandlar hotell till mobila kontor

Läste idag om en ny spännande tjänst som lanserats i Stockholm. Tjänsten gör det möjligt för dig att ha möten eller arbeta själv på ett 50-tal kaféer, hotell och restauranger i Stockholm – när de har få gäster i lokalen. Allt går att läsa på eventeffect.se .

Eventeffect skriver: ”Den nya tjänsten Palaver omvandlar kaféer, hotell och restauranger till mötesplatser under de timmar som det är få gäster på plats. Nu är det möjligt att hitta en arbetsplats mellan två möten, efter dagislämning eller då det just passar dig. Att sitta och jobba på en Palaver-plats i 2-4 timmar, och dessutom få tillgång till kaffe, kostar från 45 kronor” 

Personligen tycker jag detta är en riktigt bra idé som går helt i linje med var jag tror på gällande framtidens behov av nya ”arbetsplatser”. Några anledningar och möjligheter är:

  • Många, inklusive undertecknad, arbetar väldigt mobilt och flexibelt redan idag
  • Du kommer kunna jobba få möjlighet till mer ”ostörd” tid och chansen genomföra koncentrationsuppgifter som ibland kan vara svåra att få till på kontoret
  • Du kommer kunna ge dig och dina medarbetar möjlighet till bättre fokus = mer gjort
  • Du är säkert precis som jag, ibland, mer kreativ på en annan plats än ditt kontor
  • Möten ska/bör inte genomföras på sitt eget kontor ibland av flera orsaker som sekretess, möjligheten till bättre fokus och inte att förglömma även här, inspiration.

Vill du fördjupa dig i ämnet från en effektivitetsvinkel så rekommenderar jag mina tidigare inlägg:

12 tips för att skapa framgångsrika möten

3 saker som förstör din effektivitet  (Speciellt anledning nummer 1) 

Mer flightmodetid 

Det ska bli riktigt spännande att följa tjänsten Palaver och om någon läsare testar på detta så vore det riktigt kul att höra era tankar och reflektioner efteråt.

Ha en fortsatt effektiv och rolig dag!

Michael