• 14 september, 2018

Känns vissa dagar ett enormt berg?

Känns vissa dagar ett enormt berg?

Känns vissa dagar ett enormt berg? 1024 1024 Michael Alphov

Visst känns vissa dagar bara som ett enormt berg som ska bestigas!?  Minsta lilla sak blir till en stor sak även om den inte är en stor sak. Visst arbetsuppgifter och projekt känns plötsligt lika svåra som cykla till månen. Du tänker att det aldrig kommer att gå, det kommer att sååååå lång tid, det är så svårt, du vill inte göra det för det är inte roligt…

Känns detta igen behöver du göra följande: 

1. Red ut vad som förväntas 

Utan konkreta mål eller anledningar så finns det ju egentligen ingen anledning att gå upp på berget? Varför ska du göra uppgiften samt vilket resultat som förväntas är verkliga nyckelfrågor att besvara redan innan du startar. Utan dessa kommer allt att bli nedprioriterat och resultatet kommer blir mindre bra och du kommer bara gå omkring och älta saker.

2. Gör plats i ditt huvud genom att planera 

Du kan och ska inte hålla allt du planerat göra i ditt huvud. Det kommer bara göra din ännu mer stressad och det finns till och med forskning säger att endast 4-6 saker kan vara i ”huvudet” samtidigt. När något nytt kommer in så tappar man något annat. Skriv ned i din kalender eller i din att göra-lista vad du ska göra och när du ska göra det och du kommer ge dig själv chansen att fokusera bättre vilket alltid är bra.

3. Gör något  

Detta låter helt självklart men när man tänker på större arbetsuppgifter så tänker man ofta på ALLT som måste göras och slutföras. Det är inte så konstigt att känslan blir att det aldrig kommer att gå.
Istället för att tänka på allt du måste göra så se till att starta någon uppgift och plötsligt har du tagit ett par steg mot toppen av berget och allt kommer känns lättare för du är igång på riktigt!

Kör hårt och glöm inte alla alla berg bestigs ett steg i taget. Det viktigaste är att fortsätta framåt. Dag efter dag. 

-Michael