• 10 januari, 2020

Just Do It

Just Do It

Just Do It 1024 1024 Michael Alphov

Hur gick det på nyårsaftonen? Gav du några löften gällande det nya året eller hör du till dem som insett att det ”inte är någon ide´” för att det kommer ändå aldrig att fungera… Oavsett vilket så är chansen stor att det inte kommer att fungera. Den bistra sanningen är att alldeles för många önskar för mycket och gör för lite för att lyckas. Låter det hårt? Kanske, kanske inte och du behöver rannsaka dig själv om hur du vill ha det. Vart till du nå? Hur ska du komma dit och sedan för det bara att göra som Nike säger, ”just do it”! 

Men jag väntar ju på motivation för att börja…

Om du väljer att vänta på motivation för att komma igång att starta kommer du troligen att få vänta länge. För länge om vi ska vara riktigt ärliga. Motivation kan vara det som sparkar igång förändringen men det är vanor som kommer göra så att du når fram. Vanor sätter man genom att göra saker om och om igen till man inte ens tänker på att man gör det man gör. I början kommer det inte att vara lätt men det kommer vara värt det i slutändan. Fundera på vilka vanor som du vill etablera i ditt liv och använd dig av följande formel: 

#1 Bestäm vad du vill förändra och varför du vill skapa denna förändring 

#2 Bestäm hur du ska göra för att etablerar din nya vana 

#3 Just Do It – Träna på din nya vana ofta, ofta, ofta 

#4 Var uthållighet. Förändring sker inte över en natt och att ändra vanor tar tid. Lång tid. 

#5 Följ upp, utvärdera och justera 

Det kommer att komma dagar och stunder då du inte är motiverad och det är då som du måste vara mest disciplinerad. Gå tillbaka till steg 1 och läs varför du ville starta från början och det är här vi knyter ihop säcken med nyårslöften. De löften som bryts saknar oftast ett tydligt varför. Löftet är helt enkelt inte genomtänkt och det inre drivet att lyckas sätt nya vanan för att nå resultat finns inte. Hos dig hoppas jag det är tvärtom, det inre drivet är på plats och att du istället får fokusera och prioritera bland alla dina varför så du kan avgränsa till vart du ska börja! 

➡️Dagens uppgift: vad vill du förändra och hur ska det gå till? 

Just Do It! 

-Michael