• 3 mars, 2017

Att göra skillnad är helt gratis

Att göra skillnad är helt gratis

Att göra skillnad är helt gratis 1024 1024 Michael Alphov

Att jag gillar idrott och i synnerhet fotboll är en illa dold hemlighet. Jag ser på mängder av fotbollsmatcher men även du som inte gillar sport eller fotboll kan vara lugn. Detta inlägg kommer intressera även dig hoppas jag.

Ibland händer det saker i fotbollsmatcher som är helt svåra att förklara. Bra spelare är helt usla med följden att hela laget underpresterar. Den dåliga prestationen smittar snabbt av sig och det blir en nedåtgående spiral som bara ökar i fart för att nästan vara omöjlig att stoppa. Spelarna börjar att skälla på varandra, tränaren ser helt galen ut vid sidan av planen och publiken börjar misströsta och det förmodligen ganska högljutt. Där kunde denna historia var slut och det är den i många fall också då laget inte kommer ur situationen de befinner sig i.

Men, det finns alltid ett men!

Så gör tränaren plötsligt ett byte och in kommer en spelare som förmodligen ansågs inte vara tillräckligt bra för att starta matchen. Han eller hon har bestämt sig för att göra skillnad och det syns redan när spelaren springer in till sin position på planen. Spelaren skriker direktiv, applåderar, har en stolt och rak rygg och visar med hela sitt kroppspråk att nu j-lar ska det bli skillnad.

Matchen sätter igång igen och spelaren sätter full fart i löpningar, tacklingar och i kommunikationen med sina medspelare. Alla manövrar är garanterat inte helt taktiskt smarta men det som sakta, sakta sker är att medspelarna inser att det faktiskt går att göra något för att ändra den konstiga situation de befinner sig i.

Spelare efter spelare börjar att ta en extra löpning, en extra tackling, målchanser skapas och publiken som helt nyss tyckte att lagets insats var det sämsta de sett (förmodligen hade de rätt) börjar nu aktivt att stötta sig lag.

Vad är då jag vill säga med detta?

Jo, du bestämmer med vilken inställning du tar dig an saker, hur du väljer att kämpa och din attityd handlar om hur du hanterar och behandlar det som sker runt dig.

Om du biter du ihop eller viker ner dig är ditt val och ingen annans men ibland kan det behövs att någon kollega, kompis eller lagkamrat går före och visar vägen hemma eller på jobbet när det behövs.

Tänk också om DU vore den kollegan, kompisen eller lagkamraten som inspirerar och peppar andra till stordåd, vore inte det en skön känsla?

Ha en skön fredag!

-Michael

”Vill du ha skillnad måste du göra skillnad”