• 14 mars, 2011

Sparar du mer än du kanske borde?

Sparar du mer än du kanske borde?

Sparar du mer än du kanske borde? 150 150 Michael Alphov

Som effektivitetskonsult tycker jag ju självklart att jag bara har det material som jag verkligen behöver. Detta är sant när det gäller arbetslivet i mitt fall.  På mitt kontor finns det bara saker som jag verkligen behöver, alla papper finns i pärmar eller hängmappar, inget material ligger bara och ”skräpar” och skrivbordet är rent och snyggt!

I går fick jag mig dock en tankeställare när jag och min son, som inte ens är tre år gammal, skulle fylla släpkärran med skräp som hade tippen som nästa destination. I sann strukturanda så hade jag ju redan tagit fram allt som skulle slängas och ställt detta i en hög i vår källare. Sonen tog sig ann uppgiften genom att ta, en sak i taget, ut till släpkärran. Detta tog sin tid men han tycket att det vara fantastiskt roligt så när allt skräp var borta så började han ta egna initiativ och tog helt sonika saker i källaren och började slänga dessa på kärran.  Jag började givetvis protestera och fick då svaret: ”pappa, jag tycker den (en lampa) har gjort sitt”. Vad svarar man på det!? Ja, jo det har den kanske gjort och så börjar man tänka på allt som borde slängas p.g.a. att man inte längre använder sakerna.

Givetvis så tycker jag att man ska sälja eller ge bort det som verkligen går att använda men jag kan lova att det blev ganska många mer saker på kärran och jag är helt säker på att jag inte kommer sakna något!

Så min uppmaning till dig är att släng, sälj eller skänk bort det som du inte använder eller behöver och det kommer kännas mycket ”lättare” på din arbetsplats eller i ditt hem.

Nu kör vi!

// Michael