• 14 februari, 2020

Out of office?

Out of office?

Out of office? 1024 1024 Michael Alphov

Vi är just nu inne i vecka 7 som är starten på de härliga sportlovsveckorna som sveper över Sverige den kommande perioden. Ett tips till alla er som har förmånen att var lediga är att använda den fenomenala funktionen ”out of office” i mailprogrammet. Allt för att kommunicera smart även när du inte är på plats för vad händer om du inte gör det? De som mailar till dig kommer inte veta att du ör på semester och förväntar sig ett svar inom rimlig tid. Får de inget svar kommer de förmodligen maila igen och sedan försöka att ringa dig. Allt detta kommer innebära att du inte har speciellt mycket ledighet och närvaron där du vill vara närvarande kommer vara svag. Så vill vi inte ha det så tydligheten är, som alltid, viktig även här.

Vad bör då ditt meddelande innehålla?

▪️ Datum för när din ledighet börjar och datum för när du är tillbaka. Ja, båda är viktiga för att folk ska veta vad de kan förvänta sig för svarstid från dig.
▪️ Vem man ska kontakta och hur under tiden som du är ledig om de behöver ett svar innan du är tillbaka.
▪️ Kommer du kolla din mail eller inte under ledigheten? Var tydlig med vilket och använd inga ord som att du ska kolla ”sporadiskt”. Antingen håller du ordning på inkorgen under ledigheten eller så gör du det inte. Inga luddiga grejer.

Texten med ovanstående information skriver du kort och koncist med en trevlig hälsning med din ”touch” som avslutning.

Lycka till och ha ett skönt sportlov för det tänker jag ha!