• 29 september, 2017

Konsten att säga ja till rätt saker

Konsten att säga ja till rätt saker

Konsten att säga ja till rätt saker 1024 1024 Michael Alphov

Visst finns det ett inbyggt motstånd i kroppen och hjärnan mot att använda ordet nej i de flesta sammanhang? Tänk efter hur det är för dig själv, andra på din arbetsplats samt personer som du möter. Ofta, för vissa är det alltid, så vill vi uppfattas som positiva, hjälpsamma och framförallt som lagspelare. Därför svarar vi, utan att tänka på följderna, oftast ja när någon kollega, chef, kund, leverantör, partner eller medarbetare frågar om olika saker de behöver hjälp med. Konsekvensen blir ofta att de sakerna blir gjorda men det du egentligen skulle gjort blev inte gjort.  Frågan att ställa till sig själv är om det som blev gjort verkligen var rätt sak eller hade det varit bättre om du gjort det du planerat att göra?

Många hävdar att det handlar om att säga nej mer ofta och det är ju sant men vänder vi det hela till att var mer restriktiv till vad du verkligen säger JA till känns det mer positivt!

Nu menar jag inte att man inte ska hjälpa varandra eller vara helt låst till att bara göra sin egna arbetsuppgifter och svara nej till allt annat. Verkligheten fungerar inte så men jag vill att du tar med dig en konstant tanke och ett förhållningssätt där du är hård mot dig själv och andra i vad du verkligen tackar ja till för att nå till dina och era mål!

Några tips på vägen som krävs för att verkligen bli bra på att säga ja eller nej till rätt saker är:

 – Du/ni ska ha tydliga och klara mål för att veta vad som är viktigt

 – Du/ni ska prioritera på fakta och inte bara på känsla.

 – Du/ni ska planera er tid för att veta vad ni borde göra = enklare att prioritera när något nytt dyker upp

 – Du bör träna aktivt på att säga nej till uppgifter som du inte ska göra.

Det kommer kännas jobbigt, konstigt och stundtals kanske elakt när du börjar vara mer restriktiv med dina ja. Kom då ihåg att det inte handlar om att inte samarbeta utan att rätt person ska göra rätt saker. Sammanfattningsvis handlar det om att du ska få chansen till att var så bra som möjligt och göra dina uppgifter så bra som möjligt.

Det kommer ta dig och dina kollegor snabbare mot era uppsatta mål!

Kör hårt!

-Michael