• 28 februari, 2020

1 + 60 + 5 är lösningen

1 + 60 + 5 är lösningen

1 + 60 + 5 är lösningen 1024 1024 Michael Alphov

Fokustid, peaktime och power hour! Många personer kommer idag till kontoret pigga och utvilade med alla möjligheter att ta makten över sin tid och fokus men väljer, medvetet eller omedvetet, en annan väg. En väg som är händelsestyrd och prioriteringar är helt styrda av någon annan än de själva.

Ofta finns planen där och planen är oftast bra – men ändå glöms den bort. Nedprioriteras för något som i förlängningen är mindre viktigt. Problemet ligger ofta i att man får snabba belöningar när man gör saker som någon annan ber om. Man får beröm, ett tack och man känner sig behövd. På wikipedia kan man läsa följande: ”Det har länge varit ett faktum att dopaminet påverkar beteenden som har med lust och njutning att göra. Dopaminet påverkar dock inte upplevelsen (gör den mer njutbar) eller belöningsupplevelsen per se. Dopaminet påverkar i stället viljan till lust och njutning, orsakar ett uppsökande beteende gentemot föremål som bereder njutning och känslan av belöning, och gör individer mer njutningsbenägna,  Effekten påverkar också viljan till att påverkas av andra stimuli, och ökar motivationen

Det är alltså hjärnan som spelar oss ett spratt och istället för att tänka att detta är ett problem gäller det att vända på det hela.

 

Varför inte göra så här istället?

Tänk om du har full kontroll på dina mål. Du har en bra prioriterad aktivitetsplan som är styrd av dina prioriteringar och du planerar in din viktigaste upp dina första 60 minuter varje dag i din kalender. Du göra alltså din viktigaste (1) uppgift i i 60 minuter varje arbetsdag (5) = 1 + 60 + 5

Resultatet kommer vara samma sköna stimulans för dig själv och din hjärna samtidigt som du kommer bocka av viktiga uppgifter. Vidare kommer motivationen att öka samtidigt som du kommer att komma närmare dina mål = ännu mera stimulans och motivation. En ganska skön spiral som börjar med att Du börjar dina dagar annorlunda.

Testa, jag lovar att du inte har något att förlora utan allt att vinna!

Nu kör vi!

-Michael


YOU MIGHT ALSO LIKE