• 12 november, 2009

Olika profiler vid olika tillfällen

Olika profiler vid olika tillfällen

Olika profiler vid olika tillfällen 150 150 Michael Alphov

Igår genomförde jag en uppföljningsdag med ett företag där jag genomfört profilanalyser på alla medarbetare med syfte att alla skulle bli ännu bättre på kommunicera. En klok medarbetare frågade om ”man kan ändra” sin profil och beteende beroeende på vad som saknas i den grupp man just nu befinner sig alternativt i den situation som man just nu befinner sig i. Jag svarade att jag är helt övertygad om detta och det är det som är effektiv kommunikation, dvs. anpassa sitt beteende utifrån vad situationen kräver.

Ett bra och roligt exempel för att förstärka detta är följande:Peter Settman var med på tv-programmet Robins för ett par veckor sedan.
Helt ärligt, vilken profil ”visar” Peter oftast upp? jag tycker att han upplevs glad, sprallig, glimten i ögat men proffsig. Det inte alla vet är att han fram till för ett tag sedan drev ett produktionsbolag, baluba, med en omstättning på över 100 miljoner kronor och i den rollen var/är han tvungen att uppträda både formellt och korrekt i vissa affärsmöten.

Han beskriver detta på ett ganska komiskt sätt i nedanstående klipp 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=T98wx9DK11M
klicka fram till ca 4,30 in i klippet

Ring oss så kan vi hjälpa dig bli ännu bättre på att kommunicera!
Nu kör vi!