Effektiva Arbetsmetoder (Workshop)

Alla tjänar på att arbeta smartare!

Vill du känna att du har full kontroll på din egen planering? Att allt ditt material är strukturerat så du slipper leta efter materialet du vet att du har sparat?  Att du jobbar smart och effektivt med din e-post hantering och alla uppgifter du gör verkligen leder dig framåt mot dina uppsatta mål? Är svaret ja så är workshopen Effektiva Arbetsmetoder utbildningen för dig!

Vad kan du förvänta dig som deltagare i workshopen Effektiva arbetsmetoder?

Det övergripande målet med workshopen Effektiva Arbetsmetoder är att alla deltagare ska känna att de har kontroll över sin egen arbetssituation. En kontroll som leder till att fler rätta beslut fattas vilket i sin tur leder till att fokus och tid kommer att läggas på de uppgifter som leder verksamheten mot de uppsatta målen. Resultatet kommer bli att du får mer gjort av rätt saker helt enkelt!

Så här går det till

Workshopen genomförs under en heldag på den tid och plats som ni önskar enligt överenskommelse. Innan start stäms innehåll och inriktning av. Allt för att verkligen säkerställa att fokus kommer vara på delar och metoder som ni har användning av i er väg till framgång. Vår personliga övertygelse är att alla har nytta av effektiva arbetsmetoder och vi är helt säkra på att du redan nu vet vad du är bra på och vad du behöver förbättra. Därför törs vi påstå att metoderna som lanseras i workshopen kommer hjälpa Er på vägen till att bli så bra som Ni vill och förtjänar!

Kursdagen är förlagd till ett konferensrum. (Egen dator ska medtagas)

Viktigt att påpeka är att allt praktiskt arbete är kopplat till deltagarnas verkliga arbetsuppgifter dvs. deltagarna strukturerar sin egen mail och planerar sin egen tid etc. Under dagen är deltagarna ”bortkopplade” från det vanliga arbetet så 100% kan läggas på utbildningen och personlig utveckling. Allt för att skapa bäst förutsättningar för ett långvarigt och hållbart resultat genom en ökad personlig effektivitet.

Fakta

1 heldag

 Max 15 personer

Teori & praktik

Konferensrum + den egna datorn

 29000 kr  exklusive moms. Eventuella rese-/boendekostnader för konsulten tillkommer.

Vad tycker deltagarna?

”Löjligt! Det är verkligen vad det är, och dessutom ”löjligt” bra: jag har precis betat av en mental surdeg (uppföljning av våra avvikelser, som på förhand kändes som ett berg av krångliga beslut). Kollar därefter igenom dagens uppgifter och inser att jag har full kontroll på det jag har planerat, så eventuella överraskningar kan tas i den mån de dyker upp utan panikkänslor! Jag visste sedan förut att ni har bra verktyg och tips, men kom ärligt talat inte ihåg att det var såhär bra… Jag är så nöjd att jag går kursen igen! Nu är känslan att jag fått tillbaka kollen (i Outlook) som jag hade i Notes.”

Truls Snedsböl, Valmet AB

Som deltagare i workshopen Effektiva Arbetsmetoder kommer du att:

 • Få förståelse för vikten av rätt attityd, träning, disciplin och inställning för att lyckas nå dina mål
 • Få förståelse för vikten av rätt attityd, träning, disciplin & inställning för att du ska lyckas nå dina mål
 • Få förståelse för vikten av att fatta beslut gällande alla nya mail, papper, telefonsamtal etc. för att undvika att hamna i förhalningsbeteede
 • Få en enkel och välfungerande metod för ta makten över informationsflödet
 • Lära dig hur du ska kunna arbeta enligt ”tom inkorgsprincipen”
 • Lära dig en enkel modell för att skapa fysisk superstruktur på ditt skrivbord, papper, mappar, pärmar etc.
 • Lära dig hur du skapar superstruktur i Outlook
 • Få tips på smarta och användbara funktioner i Outlook + smarta appar
 • Lära dig hur du sätter konkreta mål nedbrutna på dags-, vecko-, månads-, kvartals- och årsnivå)
 • Lära dig prioritera rätt med den geniala ”Eisenhowermetoden”
 • Lära dig vad som passar och inte passar på din att-göra listan
 • Lära dig delegera rätt och på så sätt få mer gjort genom ett ökat samarbete
 • Lära dig hur du gör kalendern till din bästa vän genom en realistisk och proaktiv planering
 • Få förståelse varför dag-/veckosummering är en viktigt hörnsten i effektivt arbete
 • Få en metod för pulsera och planera din egen tid efter dina egna behov och förutsättningar

Vem passar workshopen för?

Workshopen Effektiva Arbetsmetoder passar alla tjänstemän, oavsett befattningar då alla har stora vinster av att med en ökad personlig effektivitet minska sina tidstjuvar samt frigöra tid och energi.

Kunderna, som redan idag genomför dessa workshops, är en blandning av stora börsnoterade koncerner, privata bolag och offentliga/kommunala/statliga verksamheter. Givetvis kan allt genomföras både på svenska och engelska.