• 27 september, 2019

Är dagens viktigaste möte med dig själv?

Är dagens viktigaste möte med dig själv?

Är dagens viktigaste möte med dig själv? 1024 1024 Michael Alphov

Möten. Ständigt dessa möten som fyller upp agendan. Känslan över att inte få någonting gjort växer sig större och större. Uppgifter blir liggande på hög och surdegarna blir bra surare. Ändå tackar du omedelbart ja till nästa mötesinbjudan som dimper ned i inkorgen.

Varför är det så här? 

Är det för att vi alltid vill ställa upp? Vara till lags? Vara en bra kollega? Vara en bra lagspelare? Givetvis ska vi ställa upp för varandra och vara både bra kollegor och lagspelare MEN är vi verkligen det om vi tackar jag till alla som ”rycker i oss”? Jag menar om du tackar ja till ett möte och väljer att inte förbereda dig, är du en bra lagspelare då? Kommer mötet att bli bra? Både du och jag vet svaret men ändå är det precis så här dag ut och dag in är på många arbetsplatser. 

Det är hög tid att boka mer möten med dig själv 

Kalendern ska, enligt mig, vara en plats där dina möten samsas med dina egna arbetsuppgifter. När du ska göra saker som kräver fokus och koncentration är en bokning i kalendern rätt väg att gå. Avsätt tid och se till att planera in den när du faktiskt även har möjlighet att följa vad du planerat. Alltför ofta ”kastas” bokningar in i kalendern där det finns en lucka och redan när man gör bokningen vet man innerst inne att det inte kommer att hålla. Nej, se till att ge dig själv chansen att följa din plan genom en smart planering styrd av pulseringen av just ditt arbete. 

Vinsterna kommer bli omedelbara 

Om du nu väljer att följa din planering och göra det du planerat att göra kommer vinsterna bli omedelbara. Du kommer vara bättre förberedd inför alla möten, du kommer driva ditt arbete framåt istället för att det blir surdegar, du kommer arbeta med dina VIKTIGA saker och inte bara hamna i ”brandsläckning” och framförallt, du kommer höja värdet på ditt eget arbete vilker du förtjänar! 

Lycka till! 

-Michael